Boom uitgevers neemt Lemion over

Meppel - Lemion en De Tijdstroom/Boom Medische uitgevers (onderdeel van Koninklijke Boom uitgevers in Meppel) hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Lemion naar De Tijdstroom/Boom Medische uitgevers.

Lemion initieert en organiseert toonaangevende congressen, symposia en cursussen in de medische en GGZ sector en is gevestigd in Amsterdam.

Ten gevolge van de overname maakt Lemion per 9 juli deel uit van Koninklijke Boom uitgevers. De activiteiten van Lemion sluiten perfect aan bij de uitgeefactiviteiten van De Tijdstroom/ Boom Medische uitgevers.

Voor Boom is Lemion een aantrekkelijke partij vanwege de ruime kennis en ervaring van Lemion met de organisatie van succesvolle evenementen en het netwerk van hoogstaande sprekers dat Lemion heeft opgebouwd. Dit biedt kansen om de markt samen nog beter te bedienen. De succesvolle combinatie van boeken, tijdschriften, bijeenkomsten en online content zorgt mede daarvoor.

Omgekeerd zijn voor Lemion de fondsen van De Tijdstroom en Boom die zich richten op de medisch professional (al dan niet in opleiding) en in het bijzonder de GGZ, een prachtige versterking. Deze fusie is daardoor een aanvulling voor de sprekers, auteurs en afnemers van beide bedrijven. De postacademische bij- en nascholing die Lemion verzorgt, zijn nieuw voor de Tijdstroom en zorgen voor een zeer goede verdere facilitering van de markt. De websites, marketing en sales van beide bedrijven versterken het bereik over en weer.