Shakespearetheater Diever speelt extra try-out

De belangstelling voor kaarten is groot. Bij een aantal voorstellingen in augustus/september zit de zaal al helemaal vol. Daarom wordt er op 12 augustus een extra try-out ingelast.

 

Kan dat, een komedie over een ernstig onderwerp? Shakespeare lukte het niet alleen, hij maakte van zijn Measure for Measure meteen een meesterwerk. Shakespearetheater Diever speelt dit seizoen zijn Maat voor Maat, en het is bijna ongelooflijk hoe actueel dit stuk uit 1603 nog steeds is in deze #MeToo-tijden. Want Maat voor Maat gaat over gerechtigheid en medelijden, over seks en dood, maar vooral over sociale ongelijkheid en seksuele intimidatie.

Juist vanwege deze actualiteit is er in Diever voor gekozen om voor en achter de schermen zo zichtbaar en dicht mogelijk tussen het publiek te spelen. Kleedkamer, artiestenfoyer en grime zijn daarvoor naar het toneel zelf verplaatst. Dat roept de vraag op of het wenselijk of zelfs mogelijk is om met gelijke maten te meten in een wereld waarin iedereen liegt.

Measure for Measure staat in Diever voor de vierde keer op het programma (1997, 1976, 1961), maar is deze keer in een compleet nieuwe vertaling en verrassende enscenering van Jack Nieborg te bewonderen.

De try-outs zijn op 12, 13 juli, 12 en 14 augustus, première op 16 augustus en vervolgens is het stuk te zien op 17, 21, 23, 24, 28, 30, 31 augustus en op 4, ,6, 7, 13, 14, 20, 21 september. Op zaterdag 31 augustus is de matinee, om 14.30 uur.

Kaartverkoop: www.shakespearetheaterdiever.nl

 

 

.