Nederlandse tennissers weren zich prima bij Meppel Storks Cup

Meppel - Het internationale jeugdtoernooi om de ‘Meppel Storks Cup’, dat MLTC deze week in samenwerking met Tennis Europe op sportpark Koedijkslanden houdt, kent qua weersomstandigheden een grillig verloop.

In verband met regen die in de ochtenduren spelbreker was, moesten donderdag alle wedstrijden in de tennishal van MLTC worden gespeeld. Ook maandag was dat al het geval geweest.

Spannende strijd

Ondanks alle tegenslagen werd donderdag in de hal op hoog niveau fel gestreden om de overwinning. Kyvan Rietkerk uit Zoetermeer moest het opnemen tegen Noah Gabriel. In een spannende strijd won de als eerste geplaatste Rietkerk met 6-3 6-2. Ook Abel Forger, als tweede geplaatst, won zijn partij. Peter Sychev uit Israël werd met 4-6 6-2 6-2 door hem verslagen.

Isis Louise van den Broek nam het op tegen Yfei Huang uit China. De Nederlandse, als eerste geplaatst, won met 6-2 6-2.

Finales

Zaterdag om 10.00 uur zijn de singlefinales gepland. Naast bovengenoemde Nederlandse hebben ook twee Duitse meisjes en een Australische zich voor de halve finales geplaatst, die vrijdag worden afgewerkt. Bij de jongens wordt het zaterdag sowieso een compleet Nederlandse finale.

Na de singlefinales volgen zaterdag nog de herendubbel- en damesdubbelfinale, vanaf 12.00 uur.