Dicky knipt Hennie Mulder op grote hoogte

Staphorst - In Staphorst vindt vrijdag 12 juli de tweede editie van de BalloonFair Staphorst plaats. 35 Heteluchtballonnen stijgen op of varen weg, zoals het heet. Kapper Dicky Heuckeroth uit Staphorst vaart ook mee. Maar niet zomaar. Hij knipt op grote hoogte de haren van Hennie Mulder. Je coupe laten doen, terwijl je hoog door de hemel vaart, Dicky gaat de uitdaging aan.

Kapper Dicky besloot iets leuks te gaan doen met de BalloonFair Staphorst. ‘Als ondernemer moet je blijven vernieuwen en verrassen.’ Klanten mochten hun naam en telefoonnummer in een bak doen en een paar dagen geleden trok Dicky de winnende naam uit de bus. Hij zette dit alles live op Facebook.

Hennie Mulder was de gelukkige, althans dat moeten we nog maar afwachten. Bij wat turbulentie kan het kapsel van Hennie in een oorlogslandschap veranderen. Dicky heeft er het volste vertrouwen in dat hij de schaar op honderden meters hoogte goed kan hanteren. ‘Als het mis gaat, lossen we dat beneden op’, grinnikt hij.

Vorig jaar vond de eerste editie van de BalloonFair Staphorst, daarvoor was het twee keer in Rouveen, Ballonfeest Rouveen geheten. Alle keren waren een groot succes.

De werkgroep die verantwoordelijk is voor het festijn besloot op eigen benen verder te gaan. De Stichting BalloonFair zag dit jaar het levenslicht, speciaal in het leven geroepen om het festival voor luchtballonnen in Staphorst een regionale uitstraling te geven en elke keer te zorgen voor vernieuwing. Vanavond is het weer zover. Mocht het weer roet in het eten gooien, dan wordt het morgenavond.