Restaurant De Drie Kalkovens wordt Villa Kalkoven

Meppel - In Restaurant De Drie Kalkovens aan de rand van Meppel gaat een nieuwe wind waaien. Thijs de Lange en Stefan Hoekstra gaan het huidige Restaurant De Drie Kalkovens de komende tijd omtoveren tot Villa Kalkoven.

Bijna 25 jaar geleden heeft de familie Erberveld de oude kalkovens aangekocht en verbouwd tot het huidige horecacomplex. Na bijna 25 jaar met veel plezier hun gasten te hebben ontvangen, zijn zij verheugd het stokje te mogen overdragen aan deze twee jonge ondernemers.

Thijs en Stefan gaan het hele pand een opknapbeurt geven, waarbij het authentieke karakter van het pand waar mogelijk nog mooier naar voren zal komen. Het a la carte gedeelte zal worden ingericht tussen en in de historische kalkovens. Voor grote en kleine groepen is er plaats in de twee zalen aan het water. In het midden van het gebouw zal de knusse huiskamer worden ingericht die een ideale plek zal worden voor een goede kop koffie of gezellige borrel. De inrichting zal een smakelijke mix worden van warme en moderne kleuren gecombineerd met het stoere karakter van het industriële rijksmonument.

In de hele villa zal duurzaamheid en lokale betrokkenheid een grote rol gaan spelen. Er zal worden gewerkt met herkenbare en toegankelijke gerechten met een moderne twist die waar mogelijk worden gemaakt van lokale en duurzame ingrediënten. Voor producten die niet lokaal te verkrijgen zijn zal worden uitgeweken naar kleine producenten met een biologisch karakter.

De komende periode zal Villa Kalkoven in verband met de verbouwing zijn geopend van donderdag tot en met zondag. Volgend weekend wordt er voor het eerst met de nieuwe kaart gewerkt. De verbouwing zal in fases uitgevoerd worden, waardoor het restaurant niet gesloten hoeft te worden. Ook zijn andere openingsdagen op aanvraag mogelijk.