Joke Kruid uit Meppel wint Hete peper bokaal

Meppel - Taman Indonesia uit Kallenkote organiseerde zaterdag 13 juli in samenwerking met Bintang Catering een kookwedstrijd. Drie deelnemers moesten hetzelfde gerecht live voor publiek klaarmaken en een vakjury evalueerde de gerechten op smaak, kleur, presentatie en inhoud.

De Meppelse kok Joke Kruid sprong eruit en nam de Hete peper bokaal in ontvangst. Trots vertelt Joke dat ze extra blij is, want ze is sinds kort ook zelf van koken haar werk gaan maken. Op dinsdag en vrijdag kookt ze maaltijden voor wie maar wil. Op dinsdag een algemeen menu, en op vrijdag Indonesisch. ‘Deze prijs geeft aan dat ik op de goede weg ben en daar ben ik enorm trots op’ aldus Joke. Haar kookgroep Yokekookt is te vinden op facebook. 

Pepers

Wist je dat er wel tientallen verschillende soorten pepers, lomboks en rawits bestaan? Op de Pasar Pedis afgelopen weekend kon je het allemaal ontdekken! Niet alleen ‘hete’ gerechten, ‘hete’ muziek en ‘hete’ activiteiten stonden op het menu, maar ook de kookwedstrijd onder begeleiding van kok Henk van Eekhout van Bintang Catering.