Nederlandse tennisjeugd presteert 'top' bij Meppel Storks Cup

Meppel - Bij de Meppel Storks Cup, het internationale jeugdtoernooi op de tennisbanen van MLTC, hebben de Nederlandse spelers en speelsters afgelopen weekend goede resultaten behaald.

In de halve finale speelde Daan Meyer - komende uit de kwalificaties - tegen de als nummer 1 geplaatste Ryan Rietkerk. In een spannende driesetter won eerstgenoemde met 2-6 7-5 6-2. In de finale moest Meyer het echter afleggen tegen Jay Temming, die - ook al verrassend - de nummer 2 van het schema had uitgeschakeld (met 4-6 6-2 6-2). Met 6-4 4-6 6-2 won Temming de finale.

Bij de meisjes versloeg Larisa Arnautovic uit Australië verrassend Josy Daems uit Duitsland (als tweede geplaatst) met 6-4 7-5. In de finale moest Arnautovic duidelijk het onderspit delven tegen Isis Louise van den Broek (zij was dan ook als eerste geplaatst) met tweemaal 6-1 6-1.

Onderonsje

In de finale van het herendubbel was sprake van een Nederlands onderonsje. Jay Temming en Lars Wagenaar wonnen deze eindstrijd met 6-2 6-4 van Daan Meyer en Niels Roemeling. In het damesdubbel verloren de Nederlandse speelsters Annelin Bakker en Rosé Marie Nijkamp de spannende finale tegen het Chinees/Belgische koppel Yifei Huang en Mirthe Moens met 6-3 5-7 7-10.

Het tennistoernooi kende trouwens een wisselvallig verloop door de weersomstandigheden. Door gebruik te maken van de tennishal konden uiteindelijk toch alle partijen worden gespeeld. Toernooidirecteur Adri van der Meulen en zijn team konden voor de achttiende keer terugzien op een geslaagde strijd om de Meppel Storks Cup.