Lezers van de Meppeler Courant genieten van boottocht

Meppel - De Vereeniging III had donderdag meerdere gezelschappen aan boord, maar 20 lezers van de Meppeler Courant worden toch wel het meest in de watten gelegd. Zij varen door de Meppeler wateren en krijgen daar informatie van een stadsgids, lekker eten en drankjes bij.

De 20 winnaars van de lezersactie van deze krant, staan allemaal om stipt 16.30 uur klaar voor vertrek. Via een trapje klimmen de gasten vanaf de Stoombootkade 1 voor 1 aan boord van het schip De Vereeniging. Voor sommigen is de stap naar de boot nog best een uitdaging. Gelukkig wordt er door de andere opvarenden een helpende hand geboden.

Varen

Het schip vaart af richting de Prinsengracht. Alle bruggen gaan open en het gezelschap op het dek wordt vriendelijk begroet door passanten. De 20 mensen op de boot kijken hun ogen uit. ‘Wij komen wel eens in Meppel, maar kennen de stad verder niet zo heel goed’, zegt Christina Klappe uit Nieuwleusen. Zus Riky Klappe uit Zwolle zit naast haar. ‘Het is heerlijk weer en mooi om Meppel vanaf het water te zien.’

Johan Schellaars is al jaren abonnee van de Meppeler Courant en is voor de boottocht zelfs helemaal vanuit Zaandam naar Meppel gekomen. Hij heeft meegedaan aan de Fiets4daagse en gaat morgen weer terug. ‘Voor vanavond vind ik dat iets te ver.’ Johan heeft genoten van de vaartocht op de Vereeniging III.

Samenwerken

In de Prinsengracht werkten schippers Arco Woudenberg en Karin van der Lei goed samen om het grote vaartuig te draaien. Door middel van oortjes en gebaren communiceerden ze met elkaar. Het schip werd soepel door de gracht gemanoeuvreerd, waarna de tocht vervolgde richting de Sethehaven.

Het echtpaar Kooiker zit eigenlijk een beetje met een dubbel gevoel op de boot. ‘Mijn broer woont in IJhorst en hij heeft dit uitje gewonnen. Helaas kon hij er vanavond niet bij zijn, dus daarom zijn mijn vrouw en ik mee. Dat vond hij natuurlijk geen probleem, maar toch’, zegt meneer Kooiker. Het echtpaar komt zelf uit Emmen en leest de krant wekelijks aan de keukentafel in IJhorst. ‘Ik ben hier wel opgegroeid en heb nog een aantal panden gebouwd. Kijk’, wijst hij. ‘Daar heb ik ook gewerkt’, wijst hij naar een woning aan de gracht.

Onderweg worden er drankjes geschonken en krijgen de opvarenden 3 amuses, verzorgd door Restaurant Sukade. De gasten komen niets tekort.

Genieten

In de Sethehaven wordt opnieuw gekeerd. Nog een keer worden de bootjes in het water, huizen aan het water, het groen en de bruggen bekeken. De Vereeniging wordt aangelegd aan de Stoombootkade, waar de gasten na 1,5 uur varen van boord gaan.

‘Bedankt, het was een mooie tocht’, klinkt het meerdere malen. Het uitje op het water viel in de smaak.