Houten bank in Kolderveen herinnert aan zware storm

Kolderveen - Buurtgenoten uit Kolderveen hebben ter herinnering aan de zware storm van begin juni een bank laten maken. Deze is geplaatst bij nummer 54. Van een van de stammen die op de late avond van 4 juni naar beneden zijn gekomen, heeft meubelmaker en boomkunstenaar Jelmer Zwaan uit Meppel een fraaie zitplaats gemaakt.

Afgelopen week is de bank geplaatst. ‘Er is al dankbaar gebruik van gemaakt van mensen die op de fiets voorbij kwamen', vertelt Guus Altena, bewoner van Kolderveen. Met zijn loonbedrijf heeft Altena een boel van de stammen, takken, bomen en overig groen de afgelopen periode opgeruimd.

In de bank is de datum gegraveerd waarop de desastreuze windhoos plaatsvond: 4-6-‘19. Ook staat te lezen dat in 1362 Kolderveen nog als Coldervene door het leven ging. Altena: ‘De bank is niet echt een beladen herinnering, maar wel een aandenken aan de stormschade. Met de buurt ontstond het idee van het hout iets te laten maken door Jelmer Zwaan.’ De gemeente Meppel heeft het initiatief met een financiële bijdrage ondersteund.