KWPN paarden gaan door de keuring

Veeningen - De centrale keuring van de KWPN paarden vindt dinsdag 23 juli wederom plaats op de terreinen van CH De Wolden. Een prachtige locatie waar sport en fokkerij bij elkaar komen.

Naast de diverse keuringsrubrieken is er de voorselectie van de PAVO Cup en de finale van De Wolden Cup, de competitie voor 4- en 5-jarige springpaarden. Ook de fokkers worden niet vergeten met de huldiging van de fokkers van merries die in 2018 het predicaat preferent of prestatie hebben gekregen. Ook is er de bekendmaking van de Drentse fokker van het jaar.

Stamboekopname

CH De Wolden is één van de vier locaties waar een selectiewedstrijd voor zesjarige paarden wordt gehouden. Aansluitend is stamboekopname mogelijk. Voor de PAVO Cup is een apart terrein met zandbodem beschikbaar, dicht bij de keuringsbaan maar rustig gelegen. Dit jaar zijn de voorselecties voor 4-jarige paarden komen te vervallen. Tijdens de centrale keuring is het mogelijk om als voorbereiding op de Blom Cup een oefenparcours te rijden. Dit geldt voor zowel de 4-, 5- als 6-jarige paarden. Bij de vierjarigen wordt commentaar gegeven door een topruiter.