Teruggeroepen Volvo vliegt in de brand bij de Havelterberg

Bestuurders van een Volvo op de A32 bij Havelterberg zijn vanmorgen goed geschrokken. De motor van de auto vloog door een onbekende oorzaak in brand. Mogelijk kwam dit door een mankement aan de motor.

Volgens de Zweedse autofabrikant kunnen onderdelen door de hitte van de motor smelten en in het ergste geval zelfs vlam vatten. Wereldwijd worden ongeveer een half miljoen auto's teruggeroepen. De auto's, die gemaakt zijn tussen 2014 en 2019, worden pas later dit jaar teruggeroepen. Het gaat onder meer om de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90. Eigenaren van de voertuigen worden per brief geïnformeerd. Het is niet duidelijk of dit ook een rol heeft gespeeld bij deze brand.

Omstanders hielpen blussen

Het echtpaar besloot hun voertuig op de vluchtstrook te zetten bij de afslag Havelterberg, enkele omstanders zijn direct met een brandblusser gaan blussen bij de motor van het voertuig die in brand bleek te staan. De caravan die achter de auto was gekoppeld kon veilig worden los gekoppeld.

De brandweer van Havelte kwam ter plaatse om de brand verder af te blussen. Een bergingsbedrijf zal de auto en de caravan gaan borgen. Rijkswaterstaat had tijdens het incident tijdelijk een deel van de afrit afgesloten.