Geen aanwijzingen voor brandstichting Huhtamaki (maar politie kan het niet verder onderzoeken)

Staphorst - De politie heeft momenteel geen aanwijzingen dat er sprake is geweest van brandstichting bij de grote brand die vorige week woensdagnacht woedde bij Huhtamaki Paper Recycling in Staphorst.

Het pand was niet meer te redden door de brandweer en moet als verloren worden beschouwd. Dit maakt het voor de politie niet mogelijk om onderzoek naar de toedracht van de brand te doen. ‘Gezien de staat van het pand en door de heftigheid van het vuur zijn eventuele sporen verloren gegaan’, aldus de politie.

De politie vraagt nu de mensen om mee te denken. ‘We nemen het zekere voor het onzekere. Misschien heeft een getuige iets gezien heeft wat kan leiden tot het helder krijgen van de oorzaak.’

Getuigen die nuttige informatie hebben kunnen via 0900-8844 of via een bericht op Facebook contact opnemen met de politie.

NL Alert

De brand was tot in wijde omgeving te zien. Er ging tijdens de brand een NL Alert uit. Brandweerkorpsen uit de hele regio kwamen helpen om te blussen. Wonder boven wonder liepen woningen en bedrijven die op een steenworp afstand liggen van het bedrijf geen schade op.

Na de brand deed het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzoek naar eventuele gevaarlijke stoffen die waren vrijgekomen. De brand ging namelijk gepaard met hevige rookontwikkeling en in de omgeving werden roetdeeltjes gevonden. Boeren in de omgeving kregen het advies om niet te oogsten en het vee binnen te houden, maar na het onderzoek van het RIVM bleek dat het gevaar was geweken.