Balloonfair krijgt in september een herkansing

Staphorst - De BalloonFair Staphorst die op 12 en 13 juli niet doorging, omdat door mogelijk slecht weer de rond de dertig heteluchtballonnen niet op konden stijgen, krijgt een nieuwe kans in september. Dat heeft de Stichting BalloonFair Staphorst laten weten.

Vier kinderen die mee zouden varen met Stichting Onze Ballon krijgen eerder een herkansing en wel aanstaande zaterdag. Vier kinderen die ziek zijn of een beperking hebben of anderszins een mooie tocht door de lucht verdienen, varen zaterdagavond, mits uiteraard het weer het toelaat. Er waren honderd aanmeldingen voor de tocht met Onze Ballon. Uiteindelijk verdienden vier kinderen het volgens de stichting het meeste. De ervaring leert dat er altijd veel aanmeldingen binnenkomen. De Stichting Onze Ballon maakt uit wie er mee mogen varen en wie niet. Een en ander vindt plaats aan Jan Arendsland.

Herkansing

In september wil BalloonFair Staphorst het nogmaals proberen. Geprobeerd wordt alle passagiers die een ticket hebben, mee te laten varen. De omlijstende activiteiten, blijven dan achterwege. Die waren er vrijdagavond 12 juli wel gewoon. De organisatie verwacht dat er rond de twintig ballonnen zullen komen.

Het weer is altijd de zwakke schakel bij tochten met heteluchtballonnen. Bij de geringste twijfel varen de ballonnen niet weg. Er wordt altijd op een avond gevlogen, omdat het weer dan meestal rustig is. Veiligheid gaat altijd voor alles. Vrijdagavond 12 juli werd alles op het laatste moment afgeblazen. Veel mensen zaten toen al in de mand, klaar om op te stijgen.