Mazda CX-5 nu ook beschikbaar als Sport Selected

Meppel - De nieuwste uitvoering van de Mazda CX-5, het modeljaar 2019, is vanaf nu ook leverbaar als Sport Selected en staat in de showroom van Mazda-dealer Arend Benthem in Meppel. Deze bijzondere versie is voorzien van de 2.0 Skyactiv-G 165 benzinemotor en vormt een scherp en zeer aantrekkelijk aanbod binnen het CX-5 gamma voor een rijklaarprijs van € 37.990,-.

De Sport Selected is standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar kan voor een meerprijs van slechts € 1.500,-, een bescheiden prijs binnen zijn segment, ook geleverd worden met de Skyactiv-Drive zestraps automaat. Het model is te plaatsen tussen de Comfort en de Luxury uitvoering, zoals deze al beschikbaar waren voor de CX-5 modeljaar 2019.

Uitrusting

De uitrusting is gebaseerd op die van de Comfort, wat inhoudt dat onder meer Apple Carplay, parkeersensoren, gescheiden climate control, dode hoek detectie, rijbaanassistentie, automatisch grootlicht, complete LED verlichting en stoel- en stuurverwarming al standaard aanwezig zijn. Daar komt dan een aantal zeer interessante opties bij, zoals de 19 inch lichtmetalen velgen van de Luxury uitvoering, een kleuren head up display (door middel van een opklapscherm), navigatie met verkeersbordherkenning, 360° View Monitor, Smart City Brake Support vóór en achter en een Driver Attention Alert.

Verbeteringen

De Mazda CX-5 van het modeljaar 2019 staat sinds kort in de showroom bij Arend Benthem en kende ten opzichte van het vorige model een aantal significante updates. Zo zijn de dempers en stabilisatoren aan de vóór- en achterzijde verbeterd, is de wielophanging doorontwikkeld en is er sprake van een verbeterde afstelling van de elektrische stuurbekrachtiging.

Betere stabiliteit

Verder kent deze uitvoering LED-voetenruimteverlichting bij de voorstoelen en de achterbank en de toepassing van de nieuwste versie van GVC, G-Vectoring Control Plus (GVC Plus), met een directe aansturing van het giermoment met behulp van de remmen, wat bijdraagt aan een betere stabiliteit van de auto.

Kortom, de krachtige Mazda CX-5, met minimaal 1.800 kg trekgewicht, is standaard rijker uitgerust en is nu ook beschikbaar als luxe Signature uitvoering.

De Mazda CX-5 modeljaar 2019 is te koop vanaf € 34.990,- inclusief kosten rijklaar maken. De Sport Selected kost € 37.990,-. Met alle extra’s die deze uitvoering te bieden heeft, is er sprake van een voordeel van € 2.995,- en krijgt de koper een gratis trekhaak ter waarde van € 1240,-.

www.arendbenthem.nl