Nieuwe onderneming Annet van Strik is detacheringsbureau voor dames

Rouveen - Horecaonderneemster Annet van Strik (53) uit Rouveen stopt na dertig jaar met haar bedrijf, voorheen bekend als De Roustap. Ze start een nieuwe onderneming: Striktvrouwen Personeelsdiensten, een detacheringsbureau, alleen voor dames.

Een detacheringsbureau alleen voor vrouwen, geleid door een vrouw. Annet van Strik begint in september met haar bedrijf in de Woldstraat in Meppel. Ze doet het samen met twee compagnons, maar het bedrijf is van Annet.

Girlpower

‘Vrouwen staan vaak anders in het arbeidsproces en in het leven. Vaak moeten ze werk en gezin combineren. Een detacheringsbureau wat hier oog voor heeft en ook naar handelt, is er eigenlijk niet’, zegt Annet van Strik. ‘Ik denk dat vrouwen het prettig vinden om in een bedrijf te werken met louter dames. Ik geloof in de kracht van vrouwen, ik ken hun talent en weet hoe vrouwen bedrijven sterker kunnen maken.’

Annet van Strik is bekend van haar bedrijf de Roustap en later De Uitstap in Rouveen. Dertig jaar geleden nam Van Strik de voormalige varkens- en kalverwegerij in de uiterste zuidpunt van de gemeente Staphorst over van haar ouders. Van Strik toverde het bedrijf om tot een etablissement met een café, een feestzaal en een cateringbedrijf. De laatste paar jaar was het een groepsaccommodatie.

Staphorst op de Catwalk

De ondernemende Rouveense is ook de drijvende kracht achter Staphorst op de Catwalk, waarbij lokale ontwerpers couture maken, gebaseerd op Staphorster klederdracht. Dat blijft Van Strik doen. Op 12 september is er een grote show in de Mariakerk in Meppel en dat is tevens de start van Striktvrouwen.

Van Strik gooit het roer dus om, ondanks het feit dat haar bedrijf goed loopt. De Uitstap staat te koop. Er is veel belangstelling voor.

Roer omgooien

Hoe is het idee ontstaan? ‘Ik fiets veel door de regio en opeens dacht ik: een detacheringsbureau alleen voor vrouwen, dat is er helemaal niet, waarom niet? Ik heb de leeftijd dat ik nog een keer het roer om kan gooien. Dat ga ik doen.’

Annet is van plan om dames te leveren voor alle soorten werk en er zijn tal van mogelijkheden. ‘Vaak kan een vrouw parttime werken en als een klant een fulltime baan heeft, kan ik zorgen voor twee dames. Zijn de vrouwen tevreden, de klant is blij en ik ook. Er is krapte op de arbeidsmarkt. Voor goede dames die de handen uit de mouwen willen steken is altijd werk.’

De vrouwen blijven bij Striktvrouwen in dienst en ze gaan dus niet naar verloop van tijd over naar de klant. Behalve dat er strikt dames werken, wil Annet ook dingen doen die vrouwen leuk vinden. Zo is ze van plan om de werkweek op vrijdag af te sluiten met een high tea.