Ondernemersgala Meppel kiest nu ook ‘jonge ondernemer van het jaar’

Meppel - Het Ondernemersgala Meppel heeft een nieuw onderdeel. Naast de ‘ondernemer van het jaar’ wordt ook de ‘jonge ondernemers van het jaar’ gekozen.

Het gala wordt gehouden op donderdag 10 oktober. Het evenement wordt - wegens het grote succes van vorig jaar - in de Grote Kerk gehouden. Het programma staat in het teken van verschillende soorten entertainment die als korte pop-ups kleur geven aan de avond.

Het Ondernemersgala Meppel is uitgegroeid tot een begrip in onze gemeente en vorig jaar is er nieuw leven ingeblazen. Bij de samenstelling van het programma is teruggegaan naar de essentie van het evenement, namelijk dat het georganiseerd wordt door en voor ondernemers van de gemeente Meppel. De Grote Kerk bleek de chique locatie die hier perfect op aansluit. Ook krijgt het gala dit jaar weer een eigentijdse invulling met verschillende soorten entertainment. Daarbij wordt ingespeeld op de diversiteit van de doelgroep. Van ZZP’er tot grote ondernemer.

Ondernemer van het jaar

De ‘ondernemer van het jaar’ heeft een andere opzet gekregen. Vijf ondernemers maken kans op de titel. Nieuw bij deze verkiezing: de genomineerden zijn aangedragen door de vijf ondernemersverenigingen die betrokken zijn bij de organisatie van het gala. De genomineerden worden later dit jaar bekend gemaakt. Welke ondernemer de gemeente Meppel dit jaar het beste op de kaart heeft gezet, wordt bepaald door een jury die bestaat uit gala-ambassadeurs.

Nieuw dit jaar is de ‘jonge ondernemer van het jaar’. Jonge ondernemers in de leeftijd van 15-28 jaar, woonachtig in gemeente Meppel en ingeschreven bij KvK kunnen een video insturen en kans maken op deze fantastische eer. Tijdens het gala zelf wordt de jonge ondernemer gekozen door het aanwezige publiek.

Ambassadeurs

Daarnaast is er ook een rol weggelegd voor burgemeester Richard Korteland. Hij maakt tijdens het gala bekend wie de nieuwe ambassadeurs van de gemeente Meppel worden.