Het ‘nieuwe’ Staphorst trapt af tijdens Finanxe TOP-toernooi op sportpark Het Noorderslag

Staphorst - Op sportpark Het Noorderslag gaat zaterdagmiddag om 14.30 uur het Finanxe TOP-toernooi van start met de wedstrijd tussen het organiserende vv Staphorst en WHC uit Wezep. Dit is tevens de eerste match van het nieuwe voetbalseizoen voor de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Paul Weerman.

Weerman heeft het stokje overgenomen van Dennis van Toor, die afgelopen seizoen prima prestaties neerzette door met Staphorst tweede te worden in de zaterdaghoofdklasse B.

De nieuwe oefenmeester begint eigenlijk met een schone lei, want er hebben zich behoorlijk veel spelersmutaties voorgedaan bij de geel-blauwen. Ervaren spelers zoals Rob Mijnheer, Mark Veldmate, Ferdi ter Avest, Derrick Timmerman en Pim de Jonge zijn gestopt of voetballen elders. Daartegenover staat de komst van onder anderen Dirk Muis (SC Genemuiden), Justin Benjamins (MSC-Amslod), Stan Haanstra (Achilles 1894), Xaver Slot (HHC), Johnny de Vries (Harkemase Boys), Chris van Houten (Achilles 1894) en Daan Zwinselman (SV Dedemsvaart).

Nederlagentoernooi

De organisatie van vv Staphorst heeft voor de editie van dit jaar trouwens gekozen voor een nederlagentoernooi. Daarbij speelt de hoofdmacht van de geel-blauwen niet alleen tegen WHC, maar vervolgens ook nog tegen Emmen 2 (dinsdag 6 augustus, 19.30 uur) en Ter Leede uit het Zuid-Hollandse Sassenheim (zaterdag 10 augustus, 13.30 uur).

Het team dat erin slaagt om Staphorst de grootste nederlaag toe te brengen, is de toernooiwinnaar. Slaagt geen van de drie tegenstanders erin om Staphorst te verslaan, dan is de thuisploeg de winnaar en wordt de ploeg die de kleinste nederlaag heeft geleden tweede. Bij een gelijke eindstand telt het aantal benutte penalty’s dat na afloop van de wedstrijd wordt genomen.

Ook dit jaar is bij dit TOP-toernooi gekozen voor een donatie aan een goed doel en ditmaal is dat Het Rode Kruis, afdeling Staphorst. Deze organisatie, voor en door vrijwilligers, is actief in de gemeente Staphorst en verleent hulp aan iedereen die dat nodig heeft. Niet alleen verzorgt zij EHBO-hulpverlening bij lokale en regionale evenementen in Staphorst, Rouveen en IJhorst, maar ook biedt zij sociale hulp aan ouderen, gehandicapten, chroisch zieken en andere hulpbehoevenden.

Eerste klasse

WHC is deze zaterdagmiddag dus de eerste tegenstander die het in dit toernooi mag opnemen tegen Staphorst. De ploeg uit Wezep kwam afgelopen seizoen eveneens nog uit in de zaterdaghoofdklasse B, maar degradeerde echtstreeks naar de eerste klasse. WHC staat voor het vierde achtereenvolgende voetbalseizoen onder leiding van hoofdtrainer Wiljan Mossing Holsteyn uit Meppel.

De entree bedraagt € 4,- voor iedereen vanaf 16 jaar. De jeugd tot en met 15 jaar mag gratis toekijken. Meer informatie: www.finanxe.top-toernooi.nl/2019