Staphorst begint met zege op WHC

Staphorst - Op het eigen Finanxe Toptoernooi heeft Staphorst de eerste wedstrijd gewonnen. De ploeg van de nieuwe trainer Paul Weerman trapte af met een 3-0 zege op WHC.

Het Toptoernooi is dit jaar in een nederlagentoernooi jasje gegoten. Wie Staphorst de grootste nederlaag toebrengt, gaat met de eerste prijs aan de haal. Morgen speelt Staphorst tegen Emmen 2 om 19.30 uur.

De eerste helft speelde Staphorst goed voetbal voor een ploeg die net uit de zomerstop komt. Ondanks de nieuwe inpassingen legde het de wil op aan WHC. Via een stiftje van Justin Benjamins en een strafschop van Martin van ’t Ende leidde Staphorst bij rust met 2-0. Na de pauze waren er veel wissels om spelers speeltijd te gunnen. Het voetbal werd daardoor minder. Vlak voor tijd zorgde Xaver Sot met een subliem hakballetje, op aangeven van Stan Haanstra, voor de 3-0. De strafschoppenserie won Staphorst met 4-2. Opvallend was de rol van keeper Jorick Maats die drie van de vijf penalty’s stopte.

De andere twee tegenstanders in het toernooi zijn FC Emmen 2 en Ter Leede uit Sassenheim. De spelers die zaterdagavond niet in actie kwamen tegen FC Groningen spelen tegen Staphorst. Komende zaterdag sluit Staphorst het toernooi af tegen Ter Leede.