Ramona en Hilda laten zieke kinderen stralen op TT-circuit in mooie bolides

Ze laten woensdag meerdere zieke kinderen geweldige momenten beleven, samen met bijna 100 andere coureurs op het TT-circuit in Assen.

Daar gaan Ramona Zwaagstra uit Kerkenveld en Hilda Blanke uit De Wijk rondes rijden met de kinderen naast zich in de auto voor Stichting Against Cancer.

Blikvangers

Het zijn niet zomaar twee bolides die de dames meenemen. Hilda rijdt woensdag in een Mercedes CLK 500 Cabrio V8 en Ramona in een Mercedes CLK 230 Kompressor, de auto waar de dames altijd mee driften.

Via Hannes-Jan, de zoon van Ramona, hoorden de vrouwen dat deze dag werd georganiseerd op het TT-circuit. Ramona meldde zich meteen aan. ‘Toen ik dat hoorde, wilde ik ook graag! Ik wil wel een keer met de auto op die baan rijden. De Mercedes heeft een geweldige wegligging, ook al was ik liever met mijn grote liefde de Ford Raptor de baan op gegaan’, zegt Hilda lachend. ‘Maar wie weet kan dat nog een keer. Ik ben bang dat wanneer ik met de Raptor op de baan ga, ik alles op de kant leg en dat is niet de bedoeling.’

Een mooie ervaring

Extra mooi is nu dat ze de kinderen die kanker hebben, mee mogen nemen in de auto voor een mooie ervaring. ‘Die hebben een geweldige dag en daar doen we het voor. Veel kinderen zijn dol op dit soort auto’s en zo’n moment is een mooie blijvende herinnering’, vertelt Ramona.

Ramona en Hilda zijn wel gewend om op de baan te rijden, aangezien de twee dames meerdere driftcursussen hebben gevolgd. ‘Niet dat we er veel van kunnen hoor’, zegt Hilda lachend. ‘We gaan woensdag ook niet belachelijk hard, we gaan gewoon lekker over de baan crossen.’

Sponsoren kan nog via deze link: https://againstcancer.nl/coureur-overzicht-2019/?f=0