Meike de Jong is Drents kampioen Z1 dressuur

Nijensleek - Meike de Jong (14) uit Nijensleek is afgelopen weekend Drents kampioen geworden in de klasse Z1 dressuur bij de pony’s. Ze bemachtigde deze titel tijdens de Drentse kampioenschappen Dressuur op HCC bij Hippisch Centrum Exloo.

Tijdens de selectiewedstrijden op de vrijdag streden de 16 deelnemers in de categorie Z1 om een plek in de volgende ronde. Zes ponyrijders kwamen hiervoor in aanmerking, waarbij Meike aan kop stond. Ook bij de wedstrijden op zaterdag zetten Meike en haar pony Djinteequa hun beste beentje voor en dat resulteerde wederom in een eerste plek. Meike won daarmee de kampioenstitel in de klasse Z1 dressuur bij de pony’s. Bovendien mag ze zaterdag 24 augustus naar het NK, de Hippiade in Ermelo. Ze kijkt daar enorm naar uit.

‘Het is een fantastische prestatie, die ze afgelopen weekend heeft neergezet’, vertellen haar trotse ouders. ‘Ze heeft sowieso heel constant gereden de laatste tijd en boekte veel overwinningen. Zo won ze eind juni ook tijdens de jaarlijkse Almelose Ruiterdagen.’ Leuk detail: ze is via Jeugd Stimulerings Plan Drenthe KNHS uitgekozen om 3 lessen te volgen bij Adelinde Cornelissen. Deze lessen heeft ze inmiddels gevolgd en daar heeft ze veel van opgestoken.

Meike kan terugkijken op een succesvolle periode. Afgelopen winter werd ze al Drents kampioen in de klasse M1. Sindsdien heeft ze vrijwel alle wedstrijden gewonnen en wist in kort tijd door te stromen naar klasse Z1. In september start ze in klasse Z2 dressuur, de hoogste klasse. En daarna? ‘Internationale wedstrijden rijden en winnen, daar droomt ze van!’