Verken uniek gebied in Holtingerveld

Havelte - Het Holtingerveld heeft bijzondere elementen te bieden. Het unieke gebied, gekneed door ijs een oorlog, biedt ieder jaargetijde fantastische wandelmogelijkheden. Ontdek het zelf tijdens de wandeling op donderdag 15 augustus en trek onder begeleiding van een gids dwars door het Holtingerveld bij Havelte.

De natuurrijke ijs- en oorlogwandeling duurt twee uur en is een initiatief van TIP Holtingerveld (Toeristisch Informatie Punt). Wandelaars maken kennis met de bijzondere overblijfselen uit een ver, maar ook nabij verleden. Ook zal er, daar waar mogelijk, aandacht zijn voor de bijzondere flora en fauna in dit gebied. De wandelroute is goed begaanbaar voor iedere gemiddelde wandelaar, goed schoeisel wordt wel aanbevolen. Verzamel- en vertrekplaats is het TIP-kantoor bij de Holtinger Poort, Van Helomaweg 18 in Havelte.

Verzamelen met koffie/thee of ranja en iets lekkers tussen 13.30 uur en 14.00 uur. Vertrek om 14.00 uur. De groep is rond 16.00 uur weer terug bij het vertrekpunt. Aanmelding vooraf is gewenst en dat kan bij het TIP-kantoor of via tiphavelte@toeristisch westerveld.nl onder vermelding van natuurrijke ijs- en oorlogwandeling. Vermeld verder de volgende gegevens: naam, telefoonnummer, wandeldatum, aantal deelnemers, aantal kinderen t/m 12 jaar. Speciaal voor deelnemers biedt Brasserie OER een arrangement. Wie hier gebruik van wil maken, dient dit ook aan te geven.

Meer informatie: (0521) 341222.