Gemeente Staphorst: ‘Laat geen glaswerk achter op straat’

Staphorst - De gemeente Staphorst is het spuugzat dat de Gemeenteweg en de omliggende straten na het weekend vol met glas liggen. Mensen bellen de piketdienst van de gemeente om het op te ruimen, maar die is hier niet voor.

Vrijwel elk weekend komt het voor dat er in het weekend glas op de Gemeenteweg en omliggende straten ligt. Jongeren die naar de horecagelegenheden fietsen, nemen niet zelden glaswerk op de fiets mee, om dit vervolgens kapot achter te laten op bijvoorbeeld de Gemeenteweg, vermoedt de gemeente Staphorst. Het is telkens een terugkerend probleem.

De gemeente baalt ervan. Het is niet de bedoeling en het is ook gevaarlijk. De gemeente Staphorst doet een dringend verzoek, aan een ieder die het betreft, om geen glaswerk meer achter te laten op straat.

Doordat er vrijwel ieder weekend glas wordt achtergelaten, wordt regelmatig contact opgenomen met de piketdienst van de gemeente Staphorst. De piketdienst is er alleen voor calamiteiten, die niet kunnen wachten tot na het weekend. Kapot glaswerk valt niet onder calamiteiten. Wel kunnen burgers online een melding doen dat de gemeente het de eerstvolgende werkdag kan opruimen. De gemeente vraagt mensen om - waar mogelijk - het glas zelf op te vegen of aan de kant te vegen.