Bovenwind zoekt deelnemers voor het windpark

Staphorst - De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst zoekt mensen die willen participeren in het windpark Bovenwind. Volgend jaar verrijzen er drie turbines in De Lommert van elk 210 meter hoog.

Alle inwoners van de gemeente Staphorst kunnen in 2020 financieel participeren in het windpark van Wij Duurzaam Staphorst. Om de belangstelling hiervoor te peilen, houdt WDS in IJhorst, Rouveen en Staphorst inloop-informatieavonden. Ook kunnen mensen vanaf maandag 19 augustus hun deelname reserveren via deze website van Wij Duurzaam Staphorst.

Inloopavonden zijn gepland op dinsdag 20 augustus in d’Olde Skoele in Rouveen, donderdag 22 augustus in restaurant Vos in IJhorst, dinsdag 27 augustus en donderdag 29 augustus in zaal Spoorzicht in Staphorst. Inwoners zijn welkom van 19.30 tot 22.00 uur. In IJhorst vindt de avond plaats van 18.30 tot 21.30 uur, in verband met het Rieversterfeest.

Informatie

Op deze informatieavonden wordt informatie verstrekt over de toekomstige financiële deelname en bijvoorbeeld over welke risico’s er zijn aan deelname aan windenergie. Deelname is mogelijke vanaf 250 euro. Ook kunnen bezoekers terecht op deze avonden voor meer informatie over het te bouwen windpark.

De inschrijving bij de peiling geeft voorrang op inwoners die zich in 2020 inschrijven om mee te doen in de uiteindelijke participatie. De participatie vindt plaats met behulp van certificaten die in 2020 worden uitgegeven. De coöperatie wil door voorinschrijving peilen hoeveel belangstelling er is zodat ze op die verwachting in 2020 de definitieve certificaten kan uitgeven.