Emmen 2 aan de leiding in Finanxe Top toernooi

Staphorst - Door een overwinning heeft Emmen 2 de leiding genomen van het Finanxe Toptoernooi. Staphorst ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen de Emmenaren. Met rust stonden de betaalde krachten al met 1-2 voor. In de slotfase werd het 1-3. Emmen won ook de strafschoppenserie met 3-4.

Door een misverstand kwam Emmen al na drie minuten op voorsprong. Wouter Marinus profiteerde van een buitenkansje. Maar Staphorst trok de stand binnen luttele minuten gelijk. Stan Haanstra rondde een harde voorzet af, waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden.

Het voetbal was van beide kanten heel behoorlijk. Het leidde tot hachelijke momenten voor beide doelen, maar het duurde tot vlak voor rust dat het 1-2 werd. Ditmaal was Leon Sopic trefzeker. De tweede helft zakte het spelpeil langzaam weg en was er minder dreiging voor beide doelen. Freddy Quispel bepaalde de eindstand op 1-3.

Daarmee gaan de Emmenaren aan de leiding van het nederlagentoernooi. WHC verloor afgelopen zaterdag met 3-0 van Staphorst. Komende zaterdag wordt in het duel tegen Staphorst - Ter Leede bekend of de koppositie van Emmen 2 standhoudt. Het duel begint om 13.30 uur op ’t Noorderslag.