Avontuurlijke Djago wordt gered uit bossen bij Diever

Diever - Tijdens een wandeling in de bossen bij Diever speelt Djago zijn jachtinstinct op. Hij gaat er vandoor, verdwijnt tussen de dichtbeboste natuur en is urenlang van de radar. De onrust bij het baasje is groot. Met ingeschakelde hulp van oude bekenden lukt het om Djago terug te vinden.

Djago is gek op speuren. Neus over de grond en gaan, dat is wat hij ook deze keer dacht. Al snel raakte zijn riem verstrikt tussen bomen en bosjes. De eigenaresse probeerde de riem los te krijgen tussen alle takken. Een klein beetje ruimte was voor hem het teken om er als een malle vandoor te gaan. Weg was hij.

Muurvast

Dutch Cell Dogs-instructeur Minna wordt ingeschakeld. Eerder dit jaar nog trainden Minna en Marlous met Djago binnen Jeugdinrichting Juvaid in Veenhuizen. Ook Marlous was in no-time ter plaatse. Een van de instructeurs zette Duitse Jachtterriër, Dinges, aan het werk om naar Djago te speuren. Geen gemakkelijke klus, want het gebied was dichtbebost.

Na ruim anderhalf kwam het verlossende woord. Muurvast aan een boom, midden tussen de bomen en struiken lag de lichtbruine avonturier te wachten op hulp. Het weerzien met de eigenaresse was emotioneel. Mede-oprichtster van Dutch Cell Dogs, Betty Buijtels, vertelt: ‘Onze instructeurs zijn echte dierenliefhebbers en zodra zij het nieuws hoorden, schoten ze meteen te hulp. Ik vind het bijzonder en ben supertrots op deze kanjers die er alles aan deden om Djago te helpen. Gelukkig is hij nu veilig. Dit had heel anders af kunnen lopen. Zonder hulp had Djago nauwelijks kansen gehad tot overleven.’ Binnenkort wordt de eigenaresse door de Dutch Cell Dogs-instructeur begeleid met betrekking tot het jagen, in de hoop dat Djago in de toekomst alleen gaat speuren wanneer dat nodig is.

Dutch Cell Dogs

Dutch Cell Dogs is een stichting die asielhonden en gedetineerden helpt op weg naar een betere toekomst. Samen gaan zij binnen een uniek trainingsprogramma op weg naar een nieuw leven. Asielhonden maken meer kans op een warm, liefdevol thuis. Gedetineerden die honden mogen trainen worden socialer, nemen verantwoordelijkheid en doen iets terug voor de maatschappij. ‘Een absolute win-winsituatie.’

Djao heeft een acht weken durende trainingsprogramma gevolgd. Het geduld van Djago's trainer werd meer dan eens op de proef gesteld. Maar als Djago z'n aandacht erbij had, knalden ze met sprongen vooruit. Tijdens de lessen gaf Djago's trainer meer dan eens aan dat hij hoopte dat Djago goed terecht zou komen. Dat Djago’s nieuwe eigenaren zou treffen die z'n karakter begrepen, die met hem zouden spelen en waarbij zijn energie in goede banen geleid zou worden. Twee dagen na afronding van deze training werd Djago opgehaald uit het Drents Dierentehuis Beilen. Een nieuw begin bij een nieuw gezin.