Vriendengroep leidt Dakajam

Meppel - Dakajam staat op het punt te beginnen. De werkgroep van Dakajam van dertien personen onder leiding van Jan Jansen en Herman Rozendal is vanaf woensdag bezig met de inrichting van het kampement op het oefenterrein van Defensie nabij Darp.

Het ‘onder leiding staan’ moet met een flinke korrel zout worden genomen, zegt Jan Jansen die al 45 jaar is betrokken bij de organisatie van Dakajam: Dagkampen Jeugdactie Meppel. De werkgroep is een club vrienden en oude bekenden van wie de leden op zijn minst al een jaar of twintig meedraaien. Plagerijen, elkaar een beetje uitdagen en veel humor vormen het cement van de groep.

Als Jan Jansen en Herman Rozendal naar de mening van Gerrit Felix te lang aan het woord zijn, maakt hij er een snedige opmerking over. ‘Wij werken ons in het zweet’, veegt hij over zijn voorhoofd en wijst op zijn natte polo ‘en die heren maar praten,’ geeft Felix met een op- en neergaande beweging van zijn stevige duim en vingers aan. Een uitbundige lach schalt over het pleintje bij De Poele.