Corsotocht trekt fietsers uit heel Nederland

Sint Jansklooster - Zaterdag organiseerde de Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster haar jaarlijkse corsofietstocht. Ongeveer 50 deelnemers namen een kijkje in de keuken bij de dahliareuzen die speciaal voor dit evenement hun deuren openden.

Het was de zesde keer dat de COV deze tocht, in aanloop naar het corso van deze week, organiseerde. Onder begeleiding van speciale ‘corsogidsen’ reden ongeveer 50 deelnemers langs bouwtenten en schuren waar ze hun ogen uitkeken. ‘Ze komen overal vandaan. Sommige mensen zijn echte corso-fans, anderen staan op de camping maar een enkeling is ook speciaal een dagje naar het corsodorp gekomen voor de fietstocht. Friesland, Twente, Gelderland. Ze komen overal vandaan’, legt Rolinda Rook uit.

‘De mensen waren erg enthousiast en stonden verbaasd hoeveel vrijwilligers er in de weer zijn om zo’n enorme dahliareus te bouwen. Sommige deelnemers waren zo nieuwsgierig geworden dat ze volgende week zelfs gaan helpen om de wagens op tijd in de bloemen te krijgen’, vervolgen de gidsen.

Het corso in Sint Jansklooster wordt vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus gehouden. Er zij op vrijdag twee rondgangen: om 14.00 en 20.30 uur. Zaterdag zijn de 12 creaties, inclusief figuratie, vanaf 12.00 uur te bewonderen. Eveneens zijn er tal van straattheateracts voor jong en oud.