Prachtige ringrijderij trekt zich niets aan van vlagerige wind

Blokzijl - De combinatie van Age Kelderhuis met steekster Sigrid Hielkema zijn glorieus winnaar geworden van de ringrijderij zaterdag 10 augustus in Blokzijl. Zij haalden het puntentotaal van 37 van de maximaal te halen 40.

Nadat de organiserende verenigingen de VTRB en de Friese Aanspanning s ’middags nog crisisberaad hadden gehouden, werd ondanks de harde wind toch besloten de wedstrijd door te laten gaan. Dit betekende voor een drietal deelnemers dat zij het niet aandurfden om naar Blokzijl te komen, vanwege de angst door de wind van de weg te raken. Maar met een deelnemersveld van 14 combinaties, het grootste aantal van de laatste jaren, werd het evenals voorgaande jaren een waar spektakelstuk.

Het publiek dat rijendik op het parcours van de Noorderkade stond, genoot van de authentieke rijtuigen waaronder de Wagonette van de winnaars, de postkoets van de combinatie Zwaan uit Oldemarkt en de omnibus van de combinatie Mooijman, eveneens uit Oldemarkt.

Prijzen

De tweede prijs was voor de combinatie van Jaap van Gunst met steekster Corrie van Mourik met een totaal van 35 punten. Deze combinatie gaf vorig jaar nog aan te zullen stoppen, maar kon het toch niet laten om nogmaals naar Blokzijl te komen. De derde prijs was voor de combinatie Meine Woudstra met steekster Annelies Adema met een puntentotaal van 30. Deze combinatie ontving eveneens de beker voor het schoonste geheel van de aanspanning. Deze combinatie verdiende deze prijs vanwege de prachtige paarden in combinatie met de in prachtige kledij gestoken koetsier en steekster. De jury was dan ook unaniem in haar oordeel.

De vierde prijs ging naar de combinatie Wilco Zijlstra met steekster Hillie Zijlstra uit Munnekeburen die 29 punten vergaarde, terwijl de vijfde prijs ging naar combinatie Nico Gosker met als steekster Simone (eveneens 29 punten).

Ook was er een aanmoedigingsprijs beschikbaar gesteld door de Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl en die ging naar de combinatie Jan Zantingh met steekster Sierad. De prijsuitreiking werd na afloop gehouden in M.F.C. De Ploats waar de combinaties, juryleden en vrijwilligers bedankt werden namens de organisaties door Ludwig Lassche. Hij hoopt dat er een volgend jaar opnieuw een dergelijk deelnemers veld aan de start verschijnt.