Een extra dot slagroom op programma van jubilerend Rieversterfeest

IJhorst - Het Rieversterfeest staat voor de deur. De Oranjevereniging IJhorst-Lankhorst heeft ook dit jaar weer gezorgd voor een gevarieerd programma waarmee het dorp van 21 t/m 25 augustus vijf dagen lang feest kan vieren. De Oranjevereniging bestaat dit jaar 80 jaar en dat wordt gevierd ‘met een extra dot slagroom op het feestprogramma.’

Op woensdag 21 augustus kan tot 19.00 uur gewerkt worden aan de straatversiering. Vanaf dat moment worden de erebogen en de versierde straten gekeurd door een vakkundige jury. Bij de keuring wordt een onderscheid gemaakt in de dagkeuring en de avondkeuring. De versieringen geven het dorp in ieder geval een bijzonder feestelijk aangezicht. De keuring wordt dit jubileumjaar gezellig muzikaal begeleid door Kok de Koning.

Sinds een aantal jaren staat op donderdagavond de kaartavond op het programma. Gezien de grote deelname krijgt deze daarom ook dit jaar een vervolg. Extra dit jaar is de FIFA-gameavond.

Vrijdagmiddag gaat het feest in de tent verder met een middagprogramma dat wordt verzorgd door De Traan: huilen van plezier bij het levenslied met onder andere Jans Polling.

Rieverst got Talent

Vrijdagavond staat de Rieverst got Talent op het programma. Een lokale talentenjacht voor iedereen en voor alle vormen van talent (zang, dans, goochelen, caberet, vloggen etcetera). Dit jaar is het ook mogelijk om in de sfeer van het Eurovisie Songfestival een introductiefilmpje van maximaal 30 seconden te maken ter introductie van de eigen act. Discotheek Banjo met deejay Denniz staan garant voor een swingende afsluiting van de avond.

Zaterdagochtend stellen de versierde wagens en de versierde individuelen zich om 9.30 uur op, op het terrein Halfweg. De bonte stoet trekt vanaf half elf in optocht door het dorp. De prijsuitreiking wordt op feestelijke wijze afgesloten met muziek.

Zaterdagavond gaat het programma door in de tent met een muzikale bingo (Swingo) met prijzen. De swingende avond wordt doorgezet door de superband De Wethouders.

Zondagmiddag beginnen de organisatoren van het feest letterlijk en figuurlijk met een uitsmijter. Vanaf 13.30 uur start daarna de zeskamp, de tweejaarlijkse onderlinge dorpenstrijd. Radio Continu Drive-in Show met deejay Stefan Leur zorgt voor een daverende afsluiting van het Rieversterfeest 2019.