VVD stelt vragen over zwalkend handhavingsbeleid

Giethoorn - De vaarverordening in Giethoorn wordt structureel overtreden door ondernemers. Dat vermoeden rijst bij de VVD-fractie. De partij heeft vragen gesteld over de handhaving op de geldende regels op het water in de Gieters gracht.

Het Gieters Belang schreef vorige week een pittige brief over het gebrek aan handhaving in Giethoorn. De VVD stelt naar aanleiding hiervan vragen aan het college. Bij de fractie bestaat het vermoeden dat er alleen handhaving op vaargedrag van consumenten plaatsvindt en geen handhaving op de vaarverordening.

Hebben sloepen een uitzonderingspositie?

Ook bestaat de indruk dat sloepen een uitzonderingspositie hebben in de verhuur en dat de regels structureel overtreden worden door ondernemers. ‘Er moet goed geformuleerd beleid zijn op punten waarop gehandhaafd moet worden. Als het beleid juridisch niet handhaafbaar is, zal het beleid handhaafbaar gemaakt moeten worden’, schrijft de VVD.

Hoe zit het met de botenvergunningen?

De partij wil onder meer weten waarom de handhaving op een lager pitje staat, hoe het zit met de botenvergunningen en wat het beleid is rondom sloepverhuur.