Libellenexcursie in het Kiersche Wijde

Wanneperveen - Wie meer te weten wil komen over de libelle, krijgt een uitgelezen kans de kennis te vergroten. Op zaterdag 17 augustus houden de natuurverenigingen IVN Noordwest-Overijssel en KNNV De Noordwesthoek een libellenexcursie, speciaal voor de beginnende liefhebber.

Aan de hand van een aantal verschillende werkvormen maken deelnemers kennis met enkele veelvoorkomende soorten. Daarnaast leren ze ook wat over de leefomgeving en over de interessante levenscyclus van de libel. De excursie vindt plaats in het Kiersche Wijde.

De groep loopt over het ongeveer 4 kilometer lange Veenweidepad langs weiden, bosjes en plassen. Het is gedurende een groot deel van het jaar de ideale leefomgeving voor de libel. Het heldere water biedt daarnaast een voedselrijke leefomgeving voor de larven van de libel. Na afloop van de excursie kan eventueel op eigen houtje het naastliggende Kiersche Wijdepad worden verkend.

Praktische informatie

Vertrek is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Lozedijk in Wanneperveen. Einde excursie om ongeveer 13.00 uur. Deelname is gratis voor iedereen. Advies: Na regenachtige dagen zijn laarzen of wandelschoenen geen overbodige luxe. Bij regen en/of harde wind gaat de excursie niet door.

Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is, is opgave vooraf noodzakelijk bij Arjen Lensen. Dit kan via e-mail: arjen.nat@gmail.com.