Staphorst op de Catwalk komt naar de Mariakerk

Meppel - Staphorst op de Catwalk was 11 en 12 april in de protestantse kerk in IJhorst zo’n groot succes dat er dit jaar nog een tweede editie komt. Niet in Staphorst, maar in de Mariakerk in Meppel.

De zesde editie van Staphorst op de Catwalk was in een mum van tijd uitverkocht. ‘Na twee keer een volle kerk in IJhorst was de belangstelling voor de kaarten nog groot. Vandaar dat we alle teleurgestelde en nieuwsgierige mensen nog de gelegenheid geven om de show te komen bekijken in Meppel’, vertelt initiatiefneemster Annet van Strik.

Staphorst op de Catwalk doet op 12 september Meppel aan. Meer dan 20 ontwerpers laten dan bijna 50 creaties de revue passeren. Het thema van dit jaar is ‘lef’.

Nieuwe trend

Klederdracht is in de gemeente Staphorst jarenlang het straatbeeld geweest van traditie. Inwoonster en creatief onderneemster Annet van Strik wist van dit kleedgedrag tegen alle gebruiken, gewoonten en verwachtingen in een nieuwe trend te zetten door in 2011 te beginnen met Staphorst op de Catwalk. Lokale ontwerpers maken zowel haute couture als draagbare kleding van de Staphorster klederdracht. De show trekt de aandacht van heel Nederland.

Kaartverkoop

De voorverkoop voor de show in Meppel is inmiddels begonnen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Hilleen Mode in Staphorst en bij Belle Lingerie en Ff2 Fashion, allebei in de Woldstraat in Meppel.

De avond wordt muzikaal ondersteund door het Gebroeders Roo uit Rouveen. Er zijn presentatietafels met typische Staphorster producten. De opbrengst komt ten goede aan de kerkgemeenschap Meppel.

De show begint om 20.00 uur. Aanvang om 19.30 uur.