Steenwijkerland heeft meest ruimhartige laptop-regeling in de regio

Regio - Gezinnen met een minimum inkomen kunnen voor hun kinderen die binnenkort naar het voortgezet onderwijs gaan een bijdrage krijgen voor de kosten van een computer. Vreemd genoeg verschilt die tegemoetkoming in de kosten per gemeente. In Steenwijkerland ligt deze op 450 euro. In Meppel is de maximale bijdrage 400 euro.

Gezinnen met een laag inkomen kunnen in Nederland vrijwel altijd gebruik maken van een laptop-regeling. Hiermee ontvangen zij een tegemoetkoming voor de aanschaf van een laptop voor schoolgaande kinderen. In gemeenten waar sprake is van een regeling, wordt in veel gevallen een maximumbedrag genoemd. Deze maximale tegemoetkoming bedraagt gemiddeld € 401. Wel zijn er grote verschillen tussen de gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van elektro-speciaalzaak BCC. 

Lokale verschillen

In Steenwijkerland kan de hoogte van de bijdrage oplopen tot maximaal 450 euro per kind. Deze bijdrage wordt slechts eenmaal in de vijf jaar verleend. De voorwaarden staan vermeld op de website van de IGSD. Daarmee kent de gemeente een ruimhartiger beleid dan andere gemeenten in de regio. 

In Westerveld kunnen minima-gezinnen met schoolgaande kinderen aanspraak maken op slechts 173 euro. In Staphorst is volgens de gegevens van het onderzoek slechts 130 euro beschikbaar voor de tegemoetkoming in de kosten van de vaak door scholen verplicht gestelde laptop. 

In De Wolden ligt de tegemoetkoming op 429 euro en in Meppel op 400 euro. 

Bekijk hier de maximale vergoeding in jouw gemeente:

 

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: https://www.bcc.nl/computer/laptop/onderzoek