Anouk en Tim gaan bijna wandelen

Meppel / Ermelo - Meer dan duizend kilometer wandelen in 64 dagen om aandacht te vragen voor psychische problemen en pesten. Dat is wat ervaringsdeskundigen Tim Saalbrink (37) en Anouk Pool (23) gaan doen. Vanaf 9 september gaan ze ‘Wandelen tussen 2 werelden’.

Tijdens hun wandeling doen ze iedere provinciehoofdstad aan en staan er bijzondere ontmoetingen op het programma, zoals op 9 oktober met burgemeester Pauline Krikke in Den Haag. Op World Suicide Prevention Day (10 september) staan Tim en Anouk stil bij alle mensen die door zelfdoding niet meer onder ons zijn. Met hun actie steunen ze de organisaties MIND en Stichting Omgaan met Pesten.

Ontmoeting

Tim en Anouk hebben elkaar ontmoet in kliniek De Zwaluw & Enk in Ermelo, waar ze beiden in behandeling waren voor psychische problemen. Tim worstelde met PTSS omdat hij vroeger veel gepest is en Anouk was in behandeling voor onder meer een depressie. Uit hun ontmoeting is een bijzondere vriendschap ontstaan. Samen kwamen ze op het idee om samen een wandeling van 1.135 kilometer te maken en hiermee psychische problemen onder de aandacht te brengen en het taboe daarop te doorbreken.

‘Normale mensen’

Tim en Anouk deden al mee aan het jaarlijkse MIND- evenement Last Man Standing, maar ze wilden meer doen. Tim: ‘Er rust helaas toch nog vaak een taboe op pesten en psychische problemen. Sommige mensen weten niet goed wat ze kunnen verwachten bij iemand met psychische problemen. De meesten proberen toch een beetje het contact te vermijden. Wij hopen dat stigma van het onderwerp af te halen. We zijn gewoon normale mensen, die prima kunnen functioneren.’

Tijdens de wandeling logeren Tim en Anouk bij mensen thuis of bij organisaties die hen onderdak en eten willen geven. In iedere provincie proberen ze samen met MIND en de Stichting Omgaan met Pesten een bijzondere ontmoeting te regelen met mensen of organisaties die zich inzetten om pesten te voorkomen en aan te pakken en mensen met psychische problemen een hart onder de riem te steken. Presentatrice en schrijfster Hella van der Wijst loopt ook nog een dag mee, de datum hiervan is nog niet bekend.

Informatie

De wandeling start op 9 september bij Zwaluw & Enk in Ermelo, om 8.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.doemeemetmind.nl/evenement/wandelen-tussen-2-werelden. In de tekst staat een link naar de data en route van de wandeling.