Amsterdammers komen naar Meppel voor 5e DMD

Meppel - De 5e Donderdag Meppeldag is een absolute klassieker. Dat is namelijk: De Amsterdamse Dag! Meppel verandert voor 1 dag in Mokum, een dag met een keur aan Amsterdamse artiesten.

Er wordt in Amsterdam al gefluisterd: ‘Als je als Amsterdamse zanger(es) niet optreedt tijdens Mokum in Meppel, dan tel je gewoon niet mee’. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de Amsterdamse gezelligheid en meezingen uit volle borst. Op deze dag kleurt Meppel: rood.

Er zijn maar liefst 8 podia waar het publiek kan genieten van smartlappen en Hollandse gezelligheid. Zo’n 40 artiesten brengen vanaf 11.00 uur het levenslied ten gehore. Barry van Vliet, Toos en Piet, René Rietbergen, Kimberley Clark, Mokumse Danny, Glen Palm, Ben Cramer, Dave Miller en Duo Heesbeen komen langs. Er treden nog meer artiesten op en er zijn ook heel veel activiteiten. Benieuwd naar het hele programma? Download dan de Donderdag Meppeldag-app.

Amsterdamse cafés

De 4 pleinen worden donderdag omgetoverd tot Amsterdamse cafés. Tussen 21.00 en 01.00 uur kunnen bezoekers de sfeer van het thema proeven.

Op het Kerkplein wordt het publiek vermaakt door Jantjes verjaardag. Jantjes verjaardag is 3 keer op rij verkozen tot beste feestcafé en populairste feestlocatie van Nederland. Dat gaan de feestgangers op deze donderdagavond zelf beleven. DJ Party Willem W, Roy van den Burg, Sven Versteeg, Meezingteam en Yves Berendse gaan Meppel laten zien wat feesten is.

Café Bolle Jan is voor 1 keer geopend op de Wheem. Het café, dat bekend is als de plek waar René Froger werd ontdekt, is een van Nederlands bekendste cafés. In de bruine kroeg is het altijd feest. Elke avond is er livemuziek. Gezelligheid gegarandeerd! DJ Bert, Pascal Redeker en Danny Froger laten bezoekers de Amsterdamse gezelligheid zelf ervaren.

Aan het Amsterdamse Rembrandtplein zit Tante Roosje, een nostalgisch café met maar 1 doel: zorgen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Dat lukt ook in Meppel. DJ Barry Rijkers, Robert van Hemert, Jeffrey Kuipers, Guido van der Graaf en Bryan Stricker maken het Amsterdams gezellig op de Groenmarkt.

Eetcafé de Jordaan is een gezellig Amsterdams café met elke zondagavond livemuziek. Naast gezelligheid biedt de kroeg ook het broodje bal, gemaakt volgens het geheime recept van eigenaar Lachterop. Neemt hij die ook mee naar Meppel? DJ Rieg, John Keyer, Rene Karst, Mick Harren en Tim Douwsma laten de bezoekers deinen op de gezellige muziek.