Meppeler (35) heeft relatie met meisje (17) met wie hij eerder als pleegkind ontucht zou hebben gepleegd

Een 35-jarige Meppeler wordt ervan verdacht dat hij ontucht pleegde met zijn toen 15-jarige pleegdochter. De man is ondertussen gescheiden en heeft nu een relatie met het inmiddels 17-jarige meisje.

Het meisje kwam via zijn toenmalige vrouw als pleegkind bij het gezin van de Meppeler in huis. Zij zat in een moeilijke situatie. Na vier maanden is het kind uit huis gehaald, omdat er aangifte is gedaan van ontucht tegen de man. Dat was augustus 2017. Het meisje werkte bij een cafetaria. Hij kwam daar bij haar langs. In de snackbar hingen camera’s.

Op camerabeelden is te zien dat de verdachte heel veel aan het meisje zat. Hij kuste haar in het gezicht, streelde haar meerdere malen over haar rug, sloeg zijn armen om haar schouders en gaf haar een tikje op de billen. Dat geeft de man ook toe. De eigenaars van het cafetaria zagen de beelden en hebben de politie en jeugdzorg ingeschakeld.

Borsten aangeraakt

De Meppeler ontkent dat hij haar borsten heeft aangeraakt. Dat is volgens de officier van justitie wel te zien op te beelden. ,,Ook tonen de beelden dat zij soms zijn handen wegduwde. Het gaat hier om ontucht. Gelijkwaardige mensen die als tortelduifjes op de bank zitten, doen op zich niets strafbaars. Maar daar was hier geen sprake van. Daarbij komt dat zij als derde kind in hun gezin was opgenomen. Met knuffelen en kussen is op zich niets mis. Maar van borsten en billen blijf je af. Hij heeft misbruik gemaakt van haar jonge leeftijd en haar kwetsbaarheid.”

Zorgelijk

De officier noemt het zorgelijk dat beiden nog steeds contact hebben. ,,Voor zijn 12-jarige dochter is het heel erg moeilijk. Haar pleegzusje is plotseling haar stiefmoeder.” Tegen de man is 90 dagen cel geëist, waarvan 89 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast eiste de officier 150 uur werkstraf en verplichte behandeling.

Relatie met tiener ontstaan na scheiding

Volgens de man is de relatie tussen hem en de tiener ontstaan na de scheiding toen het meisje uit huis was geplaatst. Het meisje was ook in de rechtbank. ,,Ik had er heel erg last van dat ik uit het pleeggezin ben weggehaald. Ik kwam bij de crisisopvang, daar wil geen enkel kind wonen en het was de tweede keer. Er was op dat moment niets tussen ons. Het was zeker niet intiem. Ik heb het zeker niet als vervelend ervaren. Nadat ik weg was, hielden we contact en toen kregen we wat.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.