Politie schrijft meerdere bekeuringen uit in Vechtdal

Nieuwleusen - De politie heeft de afgelopen dagen ongeveer 50 bekeuringen uitgeschreven in Vechtdal. Er werden meerdere uitgevoerd op verschillende locaties, waarbij de N377 de nodige aandacht kreeg van de politie.

Bij een verkeerscontrole op de N377 in Nieuwleusen nam de politie een speekseltest af bij een bestuurder, die positief was. Er is daarna een bloedproef afgenomen, maar de uitslag daarvan is nog niet bekend.

Alcoholcontrole

In Hardenberg hield de politie een alcoholcontrole. Een bestuurder blies 555 ug/l, waar 220 de limiet is. De bestuurder kreeg daarvoor een proces verbaal. Bij een alcoholcontrole in Dalfsen viel een beginnende bestuurder door de mand. Hij blies 130 ug/l, waar beginnend bestuurders maximaal 88 ug/l mogen blazen.

Op de Bruchterweg in de bebouwde kom in Hardenberg werden meerdere boetes uitgeschreven voor snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 97 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. De automobilist zat waarschijnlijk nog in een proeftijd. In dat geval wordt de bestuurder gedagvaard en is een ontzegging van de rijbevoegdheid het geval.

Van de vijftig bekeuringen die de politie uitschreef, was een uiste bevestiging van de aanhangwagen achter het trekkende voertuig de meest voorkomende. Ook losliggende lading, het vasthouden telefoon en het niet dragen gordel kwam veelvuldig voor.

Ook volgende week houdt de politie nog extra verkeerstoezicht op N377.