Lunchen, dansen en barbecueën bij Café de Buren

Meppel - Of het nou gaat om een avondje stappen in de kroeg of een verjaardagsfeest in de tuin: wie Café de Buren binnenstapt, gaat een gezellige middag, avond of nacht tegemoet.

De zaken gaan goed bij Café de Buren. Sinds Henk van de Velde 3,5 jaar zijn kroeg aan de Grote Kerkstraat 19 opende, is het danscafé flink uitgebreid. ‘Het was in eerste instantie eigenlijk niet eens de bedoeling om zo groot te worden. Ik ben begonnen met het idee om een kleine, gezellige kroeg te runnen. Nog altijd sta ik zelf achter de bar, maar ik heb inmiddels wel versterking’, zegt Henk.

Persoonlijk

De uitbater is vanuit een bijbaantje in de horeca als tiener het vak als het ware ‘ingerold’. Jarenlang werkte hij als bedrijfsleider in Zwolle. ‘Die kroeg maakte deel uit van een keten en ik wilde graag een meer persoonlijke aanpak. Dat vond ik bij eetcafé de Beurs in Meppel. Daar ben ik 10 jaar bedrijfsleider geweest. Daar heb ik het erg naar mijn zin gehad. Het leek me mooi om een eigen café te openen, dan is het echt van jezelf. Zo kwam ik in dit pand terecht. Het was klein, maar niet te klein. De locatie en de ruimte vond ik meteen mooi en er was toekomstperspectief.’ Henk van de Velde wilde de touwtjes zelf in handen houden en het pand omtoveren tot een gezellig speciaalbiercafé.

‘Nog steeds staan we bekend om onze speciaalbieren, dat blijft ook zo. Maar we hebben inmiddels veel meer te bieden’, zegt hij. ‘Al sinds de opening is het elk weekend druk hier. Overdag zit het terras vol en ’s avonds en ’s nachts is het feest. Uitbreiding kon dus niet uitblijven.’

Feestjes

En dus werd de tuin van De Buren toegankelijk gemaakt en kwam er een nieuwe keuken. ‘De tuin biedt ruimte aan 90 mensen en is dus heel geschikt voor feestjes en andere gelegenheden. Wij zorgen voor de hapjes, drankjes en – op verzoek – de barbecue. Een ijsje eten kan ook, dan komt de rijdende kraam van IJsmakers langs.’ Als de buitenruimte niet gereserveerd is, kunnen de stappers ’s avonds ‘even chillen’ in de tuin. Bijvoorbeeld wanneer ze even een frisse neus willen halen na het karaoke-zingen of dansen. Gedanst wordt er namelijk zeker in Café de Buren. Ieder weekend zijn de deuren geopend voor publiek dat wil borrelen of met de voetjes van de vloer wil. Elke eerste vrijdag van de maand is er een karaoke-avond en regelmatig worden er themafeesten gehouden. Vooral de 90’s party, Ibiza en Beach-thema’s en Carnaval doen het goed.

Koffie

Wie liever een kop koffie neemt op het terras, kan ook bij De Buren terecht. Het café heeft een uitgebreide wijn- en bierkaart, maar ook de koffie doet niet onder. Gasten hebben de keuze uit onder meer Italiaanse koffie met (of zonder) amaretto, Franse koffie en Dokkumer koffie. Lunchen kan eveneens. Een broodje zalm of brie, tosti, soep of nacho’s; er is genoeg om de honger te stillen.

Meer informatie: http://www.cafedeburen-meppel.nl