Kindcentrum Stadskwartier blijft in verkocht kantongerecht Meppel

Het voormalig kantongerecht in Meppel is verkocht. Vastgoedondernemer Peter Leonards uit Staphorst is de nieuwe eigenaar van het in 1910 gebouwde Rijksmonument aan de Catharinastraat 13.

Het Rijksvastgoedbedrijf zette het pand in februari in de verkoop. Het monument was in verhuurde staat omdat de gemeente het gebouw huurt. Momenteel vindt Kindcentrum Stadskwartier er onderdak.

Volgens Leonards zal het Stadskwartier in het pand gevestigd blijven. ‘Er is nog een meerjarig huurcontract en dat respecteer ik’, zegt de nieuwe eigenaar. ‘Het is een mooie aanvulling op de portefeuille en ik heb geen andere plannen met het gebouw.’ Leonards laat veel afhangen van de toekomstplannen van de school, waar ook zijn eigen kinderen naar toe gaan. ‘Tegen die tijd zien we wel eens verder’, aldus de vastgoedondernemer die al eerder panden in Meppel kocht.

Andere panden

Zo was hij ook eigenaar van Hotel de Reisiger. Hij kocht in 2008 het hotel aan Het Vledder van Arend Kuik, de oprichter van het hotel. Negen jaar later verkocht hij het hotel aan Titia en Joost Eilander.

De Kazerne is een ander pand in Meppel dat eigendom is van de Staphorster ondernemer. Leonards liet zeventien zelfstandige wooneenheden bouwen in het ruim 100 jaar oude pand aan de Commissaris de Vos van Steenwijklaan, nadat hij eerst geprobeerd had om het pand als kantoor voor dienstverlening te verhuren.

Peter Leonards haalde ook het nieuws met een opvallende actie tijdens de verkoop van zestien garageboxen aan het Zuideinde in Meppel. De eerste zes kopers kregen er gratis een Toyota Aygo bij.