‘Verleidelijke’ nieuwe Peugeot 208 ook als ‘e’

Peugeot spreekt in relatie met de nieuwe 208 over ‘verleidelijk’. Dat moet ook de elektrische versie van het model zijn waarmee het Franse merk uitpakt. Het is een van de drie aandrijfopties die wordt aangeboden. De 208 staat vanaf november bij de dealers vanaf 17.580 euro. De elektrische versie heeft een instapprijs vanaf 36.250 euro.

Door Willem de Volder

Omdat autogebruik verandert en omdat energietransitie een steeds grotere rol speelt, is de nieuwe Peugeot 208 er met elektro-, benzine- of dieselmotor. Die aandrijvingen schuilen in dezelfde carrosserie. Behalve door een markante styling, valt de nieuwe 208 op met een nieuwe generatie i-Cockpit met onder andere een 3D head-up instrumentenpaneel en tal van rijhulpsystemen die worden toegepast in hogere marktsegmenten. De komende 208-versie speelt een belangrijke rol in de toekomstvisie van het Franse merk. Het is de weerspiegeling van de lijn die Peugeot hanteert: een opvallend ontwerp gecombineerd met onderscheidende innovatie en technologie.

Zuinigheid is het motto

De 208 beschikt over een platform van de nieuwste generatie, CMP (Common Modular Platform). Dit op het B- en C-segment gerichte platform vormt een aanvulling op EMP2 (Efficient Modular Platform). Het CMP-platform is geschikt voor meerdere vormen van aandrijving, een traditionele verbrandingsmotor (benzine of diesel) of een elektromotor. Zuinigheid was het motto gedurende de ontwikkelingsfase.

Aandrijftrein

Dit nieuwe platform helpt ook om de CO2-uitstoot van de nieuwe 208 te beperken, door middel van: vermindering van gewicht (30 kg lichter versus het vorige platform), verbeterde aerodynamica (glad ontworpen bodemplaat, elektronisch aangestuurde luchtinlaten), verminderde rolweerstand (verminderde frictie in het onderstel) en optimalisatie van de aandrijftrein (verbeterd rendement van de verbranding, downsizing, verminderde mechanische wrijving, uitbreiding van het motor-aanbod en stop & start op alle uitvoeringen). Het CMP platform leidt ook naar verhoogde comfort- en veiligheidsniveaus: meer akoestisch en thermisch comfort aan boord en lagere vibratieniveaus en rijhulpsystemen.

Geen vibratie

De e-208 biedt een levendige rijervaring met de honderd procent elektrische motor. Die is 136 pk sterk en heeft 260 Nm aan koppel. Zoals bekend is dat koppel beschikbaar vanaf 0 km/u. Verder is motor stil en is van vibratie geen sprake. De bestuurder en zijn passagiers kunnen op het technologiedisplay op het centrale scherm de realtime weergave van de aandrijfcondities zien. Er zijn drie rijconfiguraties: ECOnomisch om de actieradius te optimaliseren, Normaal voor alledaags gebruik en Sport voor maximale prestaties en een maximale beleving. Een sprintje met de elektrische 208 van 0 naar 100 km/u verloopt in 8,1seconden.

Comfort

Over comfort gesproken: een warmtepomp en automatische temperatuurregeling in het passagierscompartiment zorgen voor hetzelfde comfort als bij een voertuig aangedreven door een verbrandingsmotor. De interieur- en bagageruimte van de e-208 zijn identiek aan de versie met verbrandingsmotor. De accu’s, met een volume van 220 liter, zijn in de e-208 volledig onder de laadvloer geplaatst. Volgens Peugeot bedraagt de actieradius 340 kilometer. Door de koppeling aan het koelsysteem van het passagierscompartiment zorgt de vloeistof gekoelde temperatuurregeling voor snelle oplading, een verbeterd bereik en een verlengde levensduur.

E-coaching

De accu blijft, volgens Peugeot, gegarandeerd acht jaar of gedurende 160.000 kilometer minimaal zeventig procent van haar laadcapaciteit leveren. Opladen kan met een thuislader via een conventioneel stopcontact voor een volledige lading in zestien uur, door het gebruik van een laadstation (Wall Box of laadpaal), die voor een volledige lading in 5 uur en 15 minuten zorgt in geval van de driefase aansluiting (11 kW) of in 8 uur bij de éénfase aansluiting (7.4 kW) en het gebruik van een snellader. De warmteregeling van de accu staat het gebruik van 100 kW opladers toe, tachtig procent van de lading wordt bereikt in 30 minuten. Met E-coaching: een hulpmiddel in de MyPeugeot app dat adviezen geeft met betrekking tot het elektrisch rijden en om de actieradius van de nieuwe e-208 te optimaliseren, staat Peugeot e-208-rijders ter zijde.