Mini Meppel dag 2: Botenbouwers gaan van links naar rechts (+ video)

Meppel - De jonge botenbouwers op Bleekerseiland hebben de vaart er flink in. Niet alleen krijgen de vaartuigen vorm, tussendoor wordt er gezwommen, gegeten en gedanst. En dat laatste gaat – in tegenstelling tot gisterochtend – met maximaal enthousiasme.

‘Van links… naar rechts’, klinkt het uit de speakers op het bouweiland. Midden op het terrein volgen de kinderen al dansend de bevelen van Snollebollekes op. En niet alleen de kinderen, ook de tientallen vrijwilligers doen mee. Tot de laatste noot uit de boxen komt, wordt er gesprongen.

Opening

Heel anders was dat dinsdagochtend, tijdens de opening van Mini Meppel. Waar de kinderen voorheen al hun energie uitten tijdens het Mini Meppel-lied, was het dit jaar rustig bij de poort. Sommige kinderen waagden voorzichtig een dansje, maar uitbundig was het niet.

‘Daar hebben we iets op bedacht’, zegt juf Rianne Staal. ‘De meest enthousiaste dansers mogen 10 minuten extra zwemmen. Moet je ze nu eens zien’, lacht ze. Na afloop wordt de winnaar bekendgemaakt: ‘Team groen heeft gewonnen’. De winnaars juichen, want zij mogen straks een extra sprong wagen in de gracht.

Wanneer de kinderen hun focus weer vol op de boten leggen, pakt Jaap de Boer van Herberg ’t Plein zijn bestelbus in. ‘Ze hebben net allemaal macaroni gegeten, nu haal ik de pannen weer op’, zegt hij. Vrijwilliger Harm Petersen prikt nog net de laatste pasta aan zijn vork. ‘Het was heerlijk. Nu kunnen we er weer tegenaan.’

Programma

Tot 16.00 uur wordt er op het Bleekerseiland gewerkt aan de boten. Morgen is het ‘Pimp my boot dag’ en worden ’s ochtends de puntjes op de i gezet. Daarnaast geeft de brandweer een workshop en is er een festival met muziek. Vanaf 15.00 uur kan het publiek de drijvende kunstwerken bewonderen en worden de boten gereed gemaakt voor de grote eindshow op vrijdag. Om 13.00 uur varen de kinderen op hun schepen door de grachten. Voorafgaand is er een spectaculaire show met 2 flyboarders.