Zing mee met bekende hits en bekijk de optocht tijdens laatste Donderdag Meppeldag

Meppel - De laatste Donderdag Meppeldag staat in het teken van musicals, filmmuziek en ‘sing along’. De binnenstad kleurt paars en er staan diverse musicalacts op het programma.

Voor de kinderen is er overdag van alles te doen. Het Slotplantsoen staat in het teken van het kidsfestival. Kinderen kunnen kijken naar een leuke voorstelling, lekker dansen, gratis een paar workshops volgen of Elsa van Frozen ontmoeten. De kinderen mogen een bezoekje aan het Slotplantsoen zeker niet overslaan.

In de binnenstad zijn verschillende musicalsterren en filmpersonages te vinden. Spot ze allemaal en win een lekkere traktatie. Overdag is er op de pleinen ook veel te beleven. Van een karaokeshow tot de Blues Brothers en van musicalschool tot Grease Duo. Een ding is zeker: dat wordt meezingen. Aan het eind van de middag is er op De Wheem een talentenshow met jonge regionale musicalsterren in spé. Wie er niet genoeg van kan krijgen, wordt tijdens de 5 uur show getrakteerd op bekende hits en musicalklassiekers. Kom gewoon lekker direct uit het werk naar Meppel en zing mee met de leukste liedjes.

Optocht

Natuurlijk ontbreekt dit jaar de optocht niet. Vanaf 19.00 uur gaat er een bonte verzameling aan versierde wagens, auto’s, loopgroepen en fietsers door de straten van Meppel. ’s Avonds is het tijd voor het allerlaatste pleinenfestival van deze zomer. Nog één avond trekt de organisatie alle registers open. Op elk plein is een ander genre te horen. Karambam, de Heinos, Ted Pickman, Hou van Holland Live en Session sluiten de Donderdag Meppeldagen af in stijl.