Bewoners niet gediend van rechtse bemoeienis

Balkbrug - Een aantal inwoners van Balkbrug laat via Twitter weten niet gediend te zijn van de protesten van Rechts in verzet. Deze actiegroep hing posters en spandoeken op tegen de komst van 20 extra asielzoekers naar Veldzicht.

Het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht wil buiten de hekken een zogeheten beschermde woonvoorziening maken voor twintig ongedocumenteerde vreemdelingen – ‘illegalen’ – met psychiatrische problemen.

In juli was er over de plannen een informatieavond die druk werd bezocht. Er kwam veel emotie los tijdens de avond. Een deel van de reacties was in de trant van ‘het is allang bekokstoofd en het gaat toch wel door’. ‘Dat wantrouwen is er altijd richting instanties, maar het is absoluut nog niet zeker dat het doorgaat’, zei plaatsvervangend-directeur Hans-Reinder Menkveld tijdens de bijeenkomst.

Onlangs werden in het dorp posters en spandoeken opgehangen door aanhangers van Rechts in Verzet. Deze ‘verzetsgroep’ zegt in verzet te komen tegen o.a. de islamisering van Nederland.

‘Waar bemoeien jullie je mee? Dat een aantal inwoners vragen had bij de extramurale uitbreiding betekent niet dat we Veldzicht dicht willen hebben en zitten te wachten op de malloten van rechts in verzet’, schrijft een bewoonster uit de regio. ‘Niet terugkomen in Balkbrug. Jullie vertegenwoordigen hier niemand’, voegt ze er aan toe.

Ze krijgt bijval van een andere bewoner. ‘We kunnen dat in Balkbrug prima zelf oplossen’, meldt hij via Twitter en ‘die 20 plekken kunnen we hier handelen.’