Okidoki en Nije Bijen fleuren de DMD-optocht op

Meppel - Wie donderdag naar de optocht gaat om veel versierde wagens te spotten, komt van de koude kermis thuis. Er zijn wel wát rijdende kunstwerken te bekijken, maar het aantal reclamewagens is toch echt vele malen groter.

Desondanks komt er veel publiek een kijkje nemen bij de parade. Kinderen staan met rugzakjes paraat om alle stickers, pennen, tassen, sleutelhangers en andere merchandise op te vangen. De ijsjes verdwijnen niet in de tas, die worden op deze mooie avond direct opgegeten.

Blikvangers

De versierde wagens die meedoen aan de optocht vallen direct op. Zo is de wagen van Bassie en Adriaan een blikvanger en de circusartiesten van Okidoki maken er een indrukwekkende show van. Ze jongleren, spuwen vuur en lopen op hun handen. Niet voor niets wint Okidoki de eerste prijs van de loopgroepen.

De piraat aan boord van het rijdende Mini Meppel-schip trekt ook de aandacht van het publiek. Mini Meppel wint de tweede prijs in de categorie versierde wagens. De eerste prijs is voor de Nije Bijen uit Nijeveen. De geel-zwart gestreepte pakken en de rokende imker zijn daarbij doorslaggevend.