'Geen nachtelijke duik meer voor dronken feestgangers De Wijk'

Het moet afgelopen zijn met de nachtelijke duiken na afloop van het Wijker Feest in zwembad De Slenken. Gemeente en zwembad nemen maatregelen om de massale toestroom van ‘dronken droppies’ te weren.

Het was een soort traditie geworden: na afloop van het dorpsfeest met een ‘dronken kop’ naar het zwembad voor een verfrissende duik. Dat gebeurt al een jaar of dertig, maar vorig jaar was er de bewuste druppel toen 150 feestgangers ‘s nacht het zwembad bevolkten. De politie rukte massaal uit en enkele mensen werden aangehouden.

Voorop staat dat het bad ‘s nachts is gesloten en dat het betreden van het terrein dan verboden is. Om het verbod te handhaven en om vernielingen en ongelukken te voorkomen, gaat de politie tijdens het komende dorpsfeest vaker patrouilleren .

‘Beelden beveiligingscamera’s overdragen aan politie’

Burgemeester Roger de Groot van De Wolden en zwembadvoorzitter Jan Faber laten gezamenlijk weten dat op en rond het terrein ook beveiligingscamera’s hangen en dat de beelden van nachtelijke bezoekers, indien nodig, worden overgedragen aan de politie.

,,Wie zich in het donker met een flinke slok op in het zwembad begeeft, kan ongelukken verwachten. Denk maar eens aan mensen die onvast ter been over de rand van het bad zwalken. Dat willen we gewoon niet hebben’’, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

,,Met de vernielingen valt het wel mee, maar we kunnen het gewoon niet hebben dat mensen in het pikkedonker en in beschonken toestand van de duikplank springen’’, zegt voorzitter Faber.

Dit jaar wordt het dorpsfeest in De Wijk van 28 augustus tot en met 1 september gehouden.