Eerste Kinderdorp Hutje Mutje Havelte is 'een groot succes'

Meppel / Havelte - Vanwege de grote belangstelling voor Mini Meppel kon een grote groep kinderen hier niet aan meedoen. Een aantal enthousiastelingen hebben daarop zelf de handen ineen geslagen voor een alternatief. Met medewerking van Ab en Antje Wever, sinds 2008 eigenaren van zorgboerderij ‘de Keuterij’ in Havelte, is ‘Kinderdorp Hutje Mutje Havelte’ georganiseerd.

Van dinsdag 20 augustus tot en met vrijdag 23 augustus heeft een groep van 15 kinderen van 8 tot 12 jaar, in teamverband, hutten gebouwd op het terrein van de zorgboerderij.

‘Al met al was het een prachtige week waarin de kinderen, vrijwilligers en medewerkers van de zorgboerderij effectief samen hebben gewerkt om dit evenement tot een groot succes te maken. Plannen voor “Hutje Mutje Havelte” 2020 zijn er nog niet concreet, maar er bestaat een grote kans dat dit evenement volgend jaar weer wordt georganiseerd.’

Donderdag stond er een enorme opblaasbare ‘buikschuifglijbaan’ klaar voor de kinderen. In combinatie met het prachtige weer zorgde dit voor ontzettend veel plezier bij zowel de kinderen en de vrijwilligers als de medewerkers van de zorgboerderij. Vrijdagmiddag werd de week afgesloten met een bezoek aan de grote speeltuin bij het theehuis in Havelte.

Zorgboerderij

‘De Keuterij’ is een kleinschalige zorgboerderij waar een groep verstandelijk beperkten dagelijks op maat gesneden dagbesteding krijgt. Daarbij wordt uitgegaan van de mogelijkheden van de cliënt, zodat de cliënten het gezicht bepalen van de zorgboerderij.

Bij het horen van het plan om een evenement voor kinderen te organiseren waren Ab en Antje Wever direct enthousiast. Zij stelden het terrein van hun zorgboerderij (en de daarbij behorende faciliteiten) belangeloos ter beschikking.