Meppel 'hakt' en 'beukt' op eerste avond Outdoor Festival

Meppel – De eerste avond van het Meppel Outdoor Festival zit er op. Tot middernacht werd er vrijdag door voornamelijk jongeren en twintigers gefeest op het tot festivalterrein omgebouwde parkeerterrein achter het Meppeler stadhuis.

De grote man achter de eerste editie van het tweedaagse Meppel Outdoor Festival, de 19-jarige Felix  van der Gun uit Wapse, liep vrijdagavond met een glimlach van oor tot oor rond op het festivalterrein aan de rand van de Meppeler binnenstad. Met de naar schatting tweeduizend bezoekers die op de eerste festivalavond waren afgekomen, was de jonge ondernemer uiterst tevreden. De bezoekers, een mix van jongeren en twintigers maar ook nieuwsgierige en happy hardcore liefhebbende dertigers en veertigers, genoten van de vele optredens die teruggingen naar de nineties.

DJ Jean, de man die beginjaren negentig bekend werd als live-dj van de Amsterdamse uitgaansgelegenheid IT en doorbrak met de hit The launch, bracht Meppel in de juiste stemming. Daarna was het aan de Party Animals om het feest verder uit te bouwen. Met hun gabbermuziek, happy hardcore en dreunende beats veranderde de Nederlandse houseband de mensenmenigte voor het podium in een deinende, hakkende en meezingende menigte. Hits als I wanne be a hippy, Have you ever been mellow en We like to party die de Party Animals klonken tot in Wanneperveen door. Na opnieuw een opzwepend intermezzo van dj Invictim was het aan Paul Elstak de eer om de eerste avond van het Meppel Outdoor Festival af te sluiten. De man die in 1987 zijn dj-carrière startte, wordt gezien als één van de eerste pioniers die de hiphop naar Nederland brachten. Zelf werd de dj bekend met het nummer Rainbow in the sky dat ook in Meppel uit volle borst werd meegezongen. Maar Elstak is ook bekend van recentere nummers als Kind van de Duivel en Engeltje waarin hij samenwerkt met rapper Jebroer. Het publiek ging uit zijn dak.

Het Meppel Outdoor Festival gaat vandaag verder. Deze dag staat in het teken van de Top 40. Om 16.00 uur is er een optreden van dj’s Ivan Stoter en Juvanice. Om 18.30 uur betreedt zangeres Maan het podium. Om 20.00 uur is Lil Kleine in Meppel te horen en om 21.30 zet rapper Bizzy de menigte in beweging. Het festival wordt om 00.00 uur afgesloten net een uur durend optreden van Team Sowieso. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij het festivalterrein.