Reestland Rally trekt weer door wijde regio

Regio - Rotary Staphorst-Reestland houdt zaterdag 31 augustus voor de 16e keer de Reestland Rally. Deze klassieker is inmiddels niet meer weg te denken uit de rallykalender van menig enthousiaste toerrijder.

Naast het bezorgen van een fijne en leuke dag voor de deelnemers probeert de Rally organisatie een mooie opbrengst te genereren voor organisaties die dit heel goed kunnen gebruiken. De opbrengst van de rally wordt dit jaar geschonken aan twee regionale goede doelen, namelijk Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting dierenambulance Meppel Steenwijk e.o.

Goede doelen

Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betaalt de organisatie de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

Stichting dierenambulance Meppel Steenwijk e.o. biedt hulp aan alle in nood verkerende dieren in de ruimste zin van het woord, in welke situatie dan ook. Tevens creëert zij voor mensen die om sociale of medische redenen (nog) geen plaats hebben op de arbeidsmarkt, de mogelijkheid tot waardevolle sociaal maatschappelijke participatie. Mens én dier staan centraal binnen deze stichting.

Rondrit door Gelderland en Overijssel

De rally staat open voor cabrio’s, motoren en auto’s van 25 jaar of ouder (of speciale auto’s te beoordelen door de organisatie). Dit jaar doen er maar liefst 110 equipes mee. De start vindt plaats in Wezep en zal de deelnemende equipes over een afstand van zo’n 200 km door de mooiste streken van Gelderland en Overijssel leiden met traditiegetrouw Châteauhotel en – restaurant de Havixhorst in de Wijk als eindbestemming. Onderweg worden de deelnemers goed verzorgd met onder andere koffie en een uitstekende lunch in Garderen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!