Havelte viert feest zonder grenzen

Havelte - Spelletjes, muziek en versierde wagens... Havelte bruist weer volop tijdens de 41e editie van het jaarlijkse Volksfeest, dat duurt van 5 tot en met 8 september. Het thema van dit jaar is ‘Havelte zonder grenzen’.

Op donderdag is er voor de basisschoolkinderen een vossenjacht door het dorp en ’s avonds kunnen de dorpsgenoten muzikaal de strijd met elkaar aangaan tijdens een muziekbingo die verzorgd wordt door Karambam. Na de bingo spelen zij gewoon door en kunnen de voetjes van de vloer.

Op vrijdagmiddag is er een spelletjesmiddag voor jong en oud; oud-Hollandse spelletjes kunnen individueel of in groepjes worden gespeeld. Vanaf 16.00 is op veler verzoek de vrijdagmiddagborrel terug. Gezellig kletsen onder het genot van een drankje en natuurlijk muzikale omlijsting. In de tent is dit jaar een apart cafégedeelte; hier kan ’s avonds ook de kwalificatiewedstrijd Nederland-Duitsland gevolgd worden op groot scherm. Meteen daarna is er een spetterend optreden van de Euro’s.

Creativiteit

Zaterdagochtend trekt vanaf 10.00 uur traditiegetrouw de optocht van versierde wagens en allerhande door het dorp en zal het publiek getrakteerd worden op een grenzeloze creativiteit. Op het Piet Soerplein verzorgt de plaatselijke horeca tijdens de optocht gezamenlijk de catering.

’s Avonds is het tijd voor een pubquiz en vervolgens spelen de Corona’s de hits die het publiek wil horen. Daarnaast gaat DJ Chris Deluxe diverse tracks uit allerlei muziekgenres moeiteloos aan elkaar mixen.

Sportieve zeskamp

De laatste dag van het Volksfeest begint om 10.00 uur met diverse Havelters die hun talenten op het gebied van zang, muziek en cabaret met elkaar en het publiek delen. In de middag gaan de dorpsgenoten in teams voor de winst tijdens een sportieve zeskamp. Na de prijsuitreiking kan iedereen nog één keer uit zijn dak met de Super Sunday’s. Om 22.00 uur moeten de Havelters hun grenzeloosheid weer loslaten en eindigt Volksfeest Havelte 2019.