De Kastelein 1 wint voor eigen publiek het kampioenschap touwtrekken

Ruinerwold - Voor eigen publiek hebben de touwtrekkers van de Kastelein 1 uit Ruinerwold zaterdagavond het kampioenschap van de noordelijke competitie van de TTO Drenthe binnengehaald.

De avond begon zoals gewoonlijk om exact 20.00 uur onder nog warme omstandigheden. Het bestuur en organisatie kekenechter regelmatig met spanning naar de ontwikkelingen van het weer. Diverse media voorspelden onweer en regen, en helaas kwam die voorspelling uit. Zo werden de wedstrijden tot twee keer toe even stilgelegd door de hevige regen- en onweersbuien.

Zinderende strijd

Maar de touwtrekkers lieten zich daar niet door ontmoedigen en hebben alsnog het volledige programma kunnen afwerken. Het werd een heel spannende avond waarbij de ploegen uit deze regio de hoofdrol speelden. Zo streden drie ploegen om de dagprijs. De twee ploegen uit Ruinerwold van TTV de Kastelein en de ploeg van Wittink uit de Wijk, maakten er een zinderende strijd van, die uiteindelijk werd beslist in het voordeel van het eerste team van TTV de Kastelein. Dit team bleef de hele avond ongeslagen en trok alleen een gelijkspel tegen hun eigen 2e team. Uiteindelijk wist de Kastelein 1 exact 1 puntje meer te behalen dan de ploeg uit de Wijk, en 2 puntjes meer dan het 2e team uit Ruinerwold.

De theoretisch nog enige concurrent voor het kampioenschap uit Vriezenveen had blijkbaar een offday en presteerde zeer matig. Zelfs zo matig dat de ploeg de tweede plek in de tussenstand verspeelde aan Wittink, die dus deze avond zeer goede zaken heeft gedaan.

Door de puike prestatie van de thuisploeg(en) heeft het eerste team uit Ruinerwold met nog één wedstrijd te gaan, het kampioenschap veilig gesteld. De ploeg is niet meer in te halen door de concurrentie. Het kampioenschap werd na afloop dan ook alvast voorzichtig gevierd.